1. Asiakas

Tukku.net  on Tukkunet Oy:n (Y-tunnus: 2425367-8), jäljempänä Tukkunet, ylläpitämä verkkosivusto. Asiakkainamme voivat olla kuluttajat, yritykset ja yhteisöt. Näitä sopimusehtoja sovelletaan Tukkunetin ja kuluttaja-asiakkaiden (jäljempänä ”Asiakas”) välisessä kauppasuhteessa, johon soveltuu myös Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kuluttajakaupan, markkinoinnin ja mainonnan osalta.

Yritys- ja yhteisöasiakkaisiin soveltuu Tukkunetin Yritysmyynnin sopimusehdot.

Tukkunetin välittämien palveluiden ja tuotteiden osalta sovelletaan myös kyseisen palveluntarjoajan määrittelemiä sopimusehtoja. Tukkunetillä on oikeus päivittää näitä sopimusehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia sopimusehtoja, jotka ovat luettavissa Tukkunetin verkkosivuilta.

2. Asiakkuus ja tietosuoja

Asiakas on velvollinen luovuttamaan tilaamisen yhteydessä täydelliset yhteystiedot. Asiakkailta vaaditaan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Asiakas voi halutessaan luoda asiakastilin, jolloin asiakas voi muokata ja poistaa tietojaan myöhemmin asiakastilinsä kautta.

Asiakkaiden tiedot on tallennettu Tukkunetin asiakasrekisteriin, jossa olevia tietoja käytetään asiakassuhteen ylläpitämiseen. Tukkunetilla ja sen kanssa samaan konserniin kuuluvilla yhtiöillä on lisäksi oikeus käsitellä ja luovuttaa rekisterissä olevia tietoja perusteltuja käyttötarkoituksia varten soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

Tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste on nähtävissä verkkosivustolla. Asiakas voi tarkistaa itseään koskevat tiedot asiakastilinsä kautta ja halutessaan kieltää tietojensa käytön sekä käsittelyn markkinointitarkoituksiin.

Tukku.net verkkosivujen turvallisuutta valvotaan teknisesti, esimerkiksi tietomurtoyrityksiltä, koneellisilta kaupankäynneiltä ja tiedusteluilta. Sopimusehtojen vastaisesta toiminnasta ilmoitetaan valvovalle viranomaiselle. Tukkunetilla on oikeus perua kauppa, mikäli asiakas ei ole toiminut yleisesti hyväksyttyjen toimintatapojen mukaisesti ja esimerkiksi hyödyntää automaattisia työkaluja (botteja/skriptejä) osana tilausta.

3. Verkkosivuilla myytävät tuotteet

Saatavuustiedot perustuvat valmistajien ja maahantuojien ilmoittamiin toimitusaikoihin. Tukkunet tai sen käyttämät toimittajat eivät ole vastuussa vaikutuspiirinsä ulkopuolelta tulevien ennalta arvaamattomien muutosten aiheuttamista viivästyksistä eikä Tukkunet takaa sellaisten tilattujen tuotteiden toimitusta, jotka eivät ole heti lähetettävissä Tukkunetin omasta varastosta.

Tukkunet ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimaisena esteenä pidetään sellaista ennalta arvaamatonta seikkaa tai olosuhteiden muutosta, joka on Tukkunetin vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Tukkunet ilmoittaa asiakkaalle ylivoimaisesta esteestä viivytyksettä.

Tukkunet voi myydä verkossa poistotuotteita. Poistotuotteet ovat pääsääntöisesti valikoimistamme poistuvia tuotteita, asiakaspalautuksia, mallikappaleita, tehdaskorjattuja tai käytettyjä tuotteita. Tuotteen kuntoluokka sekä muut ominaisuudet ja ehdot määritellään myyntitiedoissa. Poistotuotteet listataan verkkokaupan "Poistot" sivulla.

4. Toimitukset

Tuotteet toimitetaan asiakkaan valitsemaa kuljetusliikettä ja toimitustapaa käyttäen. Joillakin tuotteilla on tuotteen koosta johtuen rajoitetut toimitustapavaihtoehdot. Tukkunetilla on oikeus muuttaa asiakkaan valitsema toimitustapa toiseen, jos tilattujen tuotteiden mitat ja paino sitä edellyttää tai tilaukselle valittu toimitustapa ei ole muutoin saatavissa tilaukselle.

Yksittäisen tilauksen tuotteet pyritään toimittamaan yhdellä kerralla. Mikäli useita tuotteita sisältävät tilaukset lähetetään useammassa paketissa, on mahdollista, että kaikki tuotteet eivät saavu perille yhtä aikaa.

Mikäli kaikki tilauksen tuotteista eivät ole heti toimitettavissa, asiakas voi pyytää jakamaan tilauksen, jolloin puuttuvat tuotteet siirtyvät uuteen tilaukseen. Tilauksen jakamisen seurauksena syntyvän uuden tilauksen toimitus on lisämaksullinen. Tukkunet varaa oikeuden jakaa tilauksia yksipuolisesti, jolloin uuden tilauksen lähetys on maksuton.

5. Hinnoittelu ja maksutavat

Hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät toimituskuluja, ellei toisin ole mainittu. Tukkunet pidättää oikeuden perua tilauksen, jos tuote on myyty virheellisellä hinnalla hinnoitteluvirheen, järjestelmähäiriön tai muun vastaavan virhetilanteen vuoksi.

Ajankohtaiset tiedot tarjolla olevista maksutavoista löytyvät Tukkunetin sivuilta. Luotollisiin maksutapoihin saattaa liittyä myös muita sopimusehtoja, esimerkiksi liittyen luottokelpoisuuden tarkistamiseen. Luoton tarkemmat kuvaukset ja luoton myöntäjän tiedot on eritelty ostoskorissa lain vaatimalla tavalla.

6. Palauttaminen

Tukkunet tarjoaa asiakkailleen 30 päivän palautusoikeuden. Poistotuotteet-osiosta ostettujen tuotteiden palautusilmoitus tulee kuitenkin antaa 14 päivässä. Asiakas voi palauttaa tuotteen Matkahuollon, Schenkerin tai Postin toimipisteiden kautta, käyttäen Tukkunetin sopimusnumeroa. Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti. Tarkemmat palautusohjeet on annettu erillisellä sivulla Palautusohjeet

Mikäli palautat perille asti toimitetun kuljetuksen, emme hyvitä mahdollisia toimitus- tai kuljetuskuluja. Asiakas vastaa myös palautuskustannuksista niiden tuotteiden osalta, jotka painonsa tai kokonsa puolesta edellyttävät erilliskuljetusta (Yhden paketin paino on enintään 30 kg ja yhden lähetyksen paino on enintään 99 kg. Paketin maksimipituus on 2,0 m. Lisäksi lähetyksen pituus ja ympärysmitta ovat enintään yhteensä 3,0 m. Lähetyksen kokonaistilavuus on enintään 0,4 m3).

Asiakkaan tulee säilyttää kaikki asiakaspalautukseen liittyvät dokumentit huolellisesti, kunnes on saanut tiedon palautuksen vastaanottamisesta Tukkunetilta.

Asiakas vastaa lain mukaisesti arvon alentumisesta, jos tuote on otettu käyttöön. Asiakkaan tulee huolehtia tuotteesta ja sen mukana toimitettavista tarvikkeista, ohjeista ja tuotepakkauksesta, kunnes on päättänyt pitää tuotteen.

Tukkunet palauttaa palautettuja tuotteita koskien saadut suoritukset viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun palautetut tuotteet on saatu takaisin tai kunnes asiakas on todistettavasti lähettänyt tuotteet takaisin. Rahan palautus suoritetaan sillä maksutavalla, jolla asiakas on maksanut tilauksen, ellei palautuksen yhteydessä nimenomaisesti ole suostuttu muuhun.

Sinetöidyt pakkaukset, hygieniatuotteet sekä kosmetiikkatuotepakkaukset tulee palauttaa avaamattomissa alkuperäispakkauksissaan ja palautettavan tuotteen sinetin tulee olla ehjä. Jos palautat esimerkiksi hajuvesiä, hiuslakkaa, kynsilakka tai puhdistusaineita, käytä alkuperäistä kuljetuspakkausta, jossa on kuljetukseen vaadittavat varoitusmerkinnät. Käsittelethän palautettavaa tuotetta ja sen alkuperäispakkausta huolellisesti.  

Palautusoikeuden rajoitukset määräytyvät voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Kuluttajansuojalain 6. luvun 16 pykälän nojalla esimerkiksi seuraavilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta:

  • Peleillä, elokuvilla, ohjelmistoilla tai muilla sinetöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta, kun tuotepakkaus on avattu.
  • Hygienia- ja intiimituotteilla ei ole palautusoikeutta pakkauksen avaamisen jälkeen, koska tuote ei ole palautettavissa myyntiin luonteensa vuoksi. Hygienia- ja intiimituotteisiin kuuluvat muun muassa epilaattorit, partakoneet, ihokarvatrimmerit ja nenä/korvakarvatrimmerit, hiustenhoitolaitteet ja kotiparturilaitteet, sähköhammasharjat ja suuhygienialaitteet, kuume-, verenpaine- ja verensokerimittarit sekä alkometrit, nappikuulokkeet ja hands-free–laitteet sekä vaipat ja muut vastaavat lasten- ja lemmikkienhoitotuotteet.

7. Takuu

Takuu määräytyy valmistajan määrittelemien takuuehtojen mukaisesti. Takuu ei rajoita kuluttajansuojalaissa tarkoitettua myyjän virhevastuuta. Asiakkaan tulee tutustua tuotteen mukana toimitettuihin takuuehtoihin ennen tuotteen käyttöönottoa. Takuuehdot löytyvät käyttöohjeista, erillisestä takuulomakkeesta tai valmistajan osoittamasta verkko-osoitteesta. Takuu kattaa ainoastaan tuotteessa olevat valmistus- ja materiaalivirheet. Takuukorjaus tehdään aina valmistajan tai maahantuojan takuuehtojen mukaisesti. Virheellisiä outlet-tuotteita ei vaihdeta vastaavaan normaalihintaiseen uuteen tuotteeseen.

Tukkunet ei ole vastuussa ostajan aiheuttamista vahingoista. Takuun ulkopuoliset kustannukset ja selvästi aiheettoman huoltokäynnin kustannukset voidaan periä kokonaisuudessaan asiakkaalta.

Tukkunet ei takaa, että kolmannen osapuolen ohjelmistot tai digitaaliset elementit olisivat käytettävissä koko tuotteen käyttöiän. Lisäksi ostamalla tuotteen asiakas hyväksyy nimenomaisesti, että Tukkunet ei tiedota mahdollisista ohjelmistoa tai muista sisältöä tai palvelua koskevista päivityksistä eikä niitä toimiteta kuluttajansuojalain edellyttämällä tavalla kuluttajille.

Tukkunet ei ole vastuussa digitaaliselle medialle tallennetuista tiedoista tai ohjelmistoista vaaranvastuun ollessa asiakkaalla. Varmuuskopiointi on ostajan vastuulla ja se tulee suorittaa aina ennen huoltoprosessia.

8. Erimielisyyksien ratkaiseminen

Osapuolet pyrkivät neuvottelemaan erimielisyyksistä, mutta mikäli osapuolten välillä ei synny sopua, on kuluttaja-asiakkaalla oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajaneuvonnan tietoon tai riita-asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Kuluttajalla on lisäksi mahdollisuus käyttää Euroopan komission ylläpitämää verkkovälitteistä riidanratkaisufoorumia. Nämä menettelyt ovat kirjallisia

Asiamieskuluja ei korvata, koska kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoaa veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen.

Asiakas voi nostaa sopimuksen velkasuhteesta aiheutuvia riitaisuuksia koskevan kanteen Tukkunetia vastaan Oulun käräjäoikeudessa tai vakituisen asuinpaikkansa käräjäoikeudessa.

Seuraa meitä Facebookissa